portret_Julia_Brants_5.jpg
julia-brants-newers.jpg

Op dit moment werk ik aan een serie fotocollages genaamd Grounded. Ik ervoer dagelijks op de fiets onrust in de stad. Jezelf verplaatsen in de stad en zorgen dat je heelhuids aankomt is best een opgave: je blik op de weg gericht, zorgen dat je de hobbels omzeilt. Ik begon in te zoomen op de grond onder mij. De focus op de, in eerste instantie, onopvallende schoonheid van de straat bracht mij rust. In plaats van te fietsen ging ik lopen, om vast te kunnen leggen wat ik onder me zag verschijnen. Ik verloor me in details; de geluiden verdwenen naar de achtergrond.

Het bleek een onuitputtelijke bron. De schoonheid ligt voor het oprapen: Street Art in zijn zuiverste vorm.

 

 

Curriculum vitae

In 1974 geboren in Amsterdam, opgegroeid in Santpoort Noord aan de voet van de duinen.

In 1993 bezocht ik samen met mijn vader Kees Brants de tentoonstelling “Wild Plakken” in het Centraal Museum in Utrecht. Dit ontwerperscollectief had hele originele ideeën over het ontwerpen en het tentoonstellen van hun werk – ik werd aangestoken door hun enthousiasme.

In 1995 ben ik Grafische en typografische vormgeving gaan studeren aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag.

In 2001 Startte ik, samen met studiegenoot Ankie Stoutjesdijk, ontwerpbureau Jongens van de koude grond in Den Haag.

Sinds 2006 woon ik samen met mijn zoon Oskar in een hofje in het oude vissersdorp Scheveningen. In de weekenden is ook mijn vriend Ward daar vaak. Een Tiny house avant la lettre!

Vanaf 2007 heb ik acht jaar gewerkt voor het prachtige initiatief IMC Weekendschool, die de jongeren uit de Schilderswijk laat zien dat ze niet kansloos zijn maar juist veel kunnen bereiken. Creatief en maatschappelijke actief zijn gaf veel voldoening.

Vanaf 2007 ben ik zelfstandig grafisch ontwerper. Ik heb opdrachten gedaan voor onder andere: Museum Volkenkunde - Ministerie van BZK - Het Buitenhuis - Kosmos Uitgevers - Ministerie van LNV - VNG International - Reed Business Information - Ministerie van Binnenlandse Zaken  - Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum - Elma van Vliet - Speechcoach Edmée Tuyl.

Sinds 2017 volg ik een opleiding aan de Rozenbrood Trendacademy. Van jongs af aan heb ik een neus gehad voor trends, voor mijn werk als creatief is de opleiding heel interessant; het onderzoek brengt me op de gekste plekken en het geeft mij veel nieuwe inzichten en deed mij weer autonoom werk maken.